Σε τι θερμοκρασία να βάλετε το κλιματιστικό το χειμώνα για οικονομία στο ρεύμα

 

Με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν εκτοξευτεί λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής που χρεώνουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, η οικονομία από το κλιματιστικό είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους όσους το χρησιμοποιούν για τη θέρμανση του σπιτιού τους το χειμώνα.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, περισσότερο από το μισό της ετήσιας χρήσης ενέργειας του μέσου νοικοκυριού πηγαίνει στη θέρμανση και τον κλιματισμό. 

Πώς λοιπόν πρέπει να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού το χειμώνα στην Ελλάδα για να πετύχουμε την οικονομική λειτουργία και να αποφύγουμε τους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος; 

Οχι πάνω από 21 βαθμούς για οικονομία στη θέρμανση

Η καλύτερη θερμοκρασία για να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη σας είναι υποκειμενική. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η ρύθμιση του κλιματιστικού σας στους 20 βαθμούς το χειμώνα είναι η καλύτερη για άνεση και οικονομία.

Αναφέρεται ότι μειώνοντας τη θερμοκρασία του inverter κατά 2-3 βαθμούς το χειμώνα, δηλαδή στους 20 αντί για 22-23 βαθμούς, μπορεί να σας μειώσει τα έξοδα θέρμανσης κατά 10% σε ετήσια βάση, αν το κλιματιστικό λειτουργεί 8 ώρες κάθε μέρα.

Αν ζείτε σε πιο ζεστές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, η ιδανική θερμοκρασία το χειμώνα για μέγιστη οικονομία είναι οι 21 βαθμοί Κελσίου.

Αν ζείτε σε πιο ψυχρές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, τότε ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 20 °C.

Οι προτεινόμενες θερμοκρασίες αφορούν τις ώρες που είστε ξύπνιοι. Την νύκτα μπορείτε ή να κλείσετε τελείως τα κλιματιστικό αν το σπίτι σας έχει καλή μόνωση, ή να τα ρυθμίσετε στους 18 °C ή και λίγο χαμηλότερα.

Αν οι θερμοκρασίες αυτές σας φαίνονται χαμηλές, να θυμάστε ότι για να πετύχετε οικονομία από τη θέρμανση το χειμώνα ή την ψύξη το καλοκαίρι, όσο πιο συντηρητικά ρυθμίζετε τον θερμοστάτη σας κατά τη διάρκεια κάθε εποχής, τόσο περισσότερο μπορείτε να εξοικονομήσετε από τους λογαριασμούς ενέργειας. 

Λέγοντας συντηρητικά εννοούμε ότι η θερμοκρασια του σπιτιού δεν πρέπει να απέχει πολύ από την εξωτερική θερμοκρασία. 

Επίσης το να θέλετε να κυκλοφορείτε στο σπίτι με το μπλουζάκι το χειμώνα, είναι μια συνήθεια που δυστυχώς έχει κακό αντίκτυπο στο λογαριασμό του ρεύματος.

Τι άλλο να κάνετε για μεγαλύτερη οικονομία στη θέρμανση με κλιματιστικά

  • Καθαρίστε το φίλτρο των κλιματιστικών
  • Μειώστε την υγρασία στο χώρο σας
  • Βελτιώστε τη μόνωση στο σπίτι σας
  • Κλείστε το όταν φεύγετε
  • Κάντε τακτική συντήρηση στα κλιματιστικά σας

Θα δείτε διαφορά στο λογαριασμό του ηλεκτρικού σας ρεύματος αν έχετε μια σωστά συντηρημένη μονάδα σε σχέση με μια παραμελημένη. 

Καλέστε την katicon για συντήρηση στο κλιματιστικό σας. καλέστε μας – 211 21 40 562

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.