Απεγκατάσταση του κλιματιστικού – Πως κάνουμε μόνοι μας

0
120

Απεγκατάσταση κλιματιστικού πως το κάνουμε μόνοι μας

Υπάρχουν λίγες διαθέσιμες πληροφορίες σήμερα για την απεγκατάσταση κλιματιστικών ή συστημάτων κλιματισμού. Εάν αναγκαστείτε να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι, τίθεται το ερώτημα “τι θα κάνουμε με τα παλιά κλιματιστικά, δεν μπορώ να αποσυναρμολογήσω τα κλιματιστικά και να εξοικονομήσω λίγα χρήματα”.

Για ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιλέξετε μια εταιρεία που μπορεί απεγκατάσταση το κλιματιστικό και να το εγκαταστήσει σε άλλο μέρος. Για όλους τους ενθουσιώδεις που θέλουν να αποσυναρμολογήσουν τα ίδια τα κλιματιστικά, θα υποσχεθώ βήμα προς βήμα με λεπτομέρειες πώς γίνεται.

Tο πιο σημαντικό έργο κατά την απεγκατάσταση του κλιματιστικού

Αρχικά το πιο σημαντικό έργο κατά την απεγκατάσταση του κλιματιστικού, είναι να μην αφήσουμε να  χαθεί όλο το φρέον,για να μην πάει στράφι η προσπάθειάς μας και να αναγκαστούμε να πάμε στην επιλογή να καλέσουμε μια εταιρεία για να γεμίσει το κλιματιστικό.

Για το σκοπό αυτό, επιλέξτε τη λειτουργία COOL στο κλιματιστικό με τον ανεμιστήρα σε πλήρη ταχύτητα και ορίστε τη χαμηλότερη θερμοκρασία. Μέγιστα τα πλαϊνά καπάκια (το πιο κατάλληλο όργανο για το σκοπό αυτό είναι το γαλλικό κλειδί) στο πάνω μέρος του κλιματιστικού. Τώρα έχουμε δύο επιλογές, ανάλογα με το αν έχουμε μανόμετρα.

Εάν έχετε θέση στου κάτω καπάκι τοποθετήστε ένα μανόμετρο και παρατηρήστε την πίεση του φρέον. Κλείνουμε το κρούνο του λεπτού σωλήνα (το πιο κατάλληλο όργανο για το σκοπό αυτό είναι το εξάγωνο).

Όταν το μανόμετρο δείχνει ότι η πίεση είναι κάτω από το μηδέν, κλείστε τη βαλβίδα του παχύ σωλήνα (και πάλι, είναι ένα κατάλληλο εργαλείο για τον στόχο). Εάν δεν έχουμε μανόμετρα, κλείνουμε τον λεπτό σωλήνα και περιμένουμε μεταξύ τριάντα και ενάμιση λεπτού  ανάλογος με το μήκος.

Τα επόμενα βήματα για την απεγκατάσταση του κλιματιστικού είναι πέντε. Είναι καλή ιδέα να περιμένετε λίγα λεπτά για να ανάψει ο ανεμιστήρας και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το καλώδιο από την πρίζα. Αυτό ακολουθείται από την αφαίρεση των παξιμαδιών που συγκρατούν τους σωλήνες στο κλιματιστικό.

Μονώστε τα πάνελ με το ίδιο όνομα (πιο κατάλληλο για το καζάνι, μονωτική ταινία ή ειδικά καπάκια). Το εξωτερικό σώμα δεν περιέχει καλώδια και σωλήνες. Απομένει μόνο να απελευθερωθεί το εξωτερικό σώμα από τις βάσεις (δύο κλειδιά αριθμός 13 είναι τα πιο κατάλληλα για το σκοπό αυτό). Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι για να αφαιρέσετε τη σκουριά στις βάσεις.

Αρχίζουμε να απεγκατάσταση την εσωτερική μονάδα

blank

Αρχίζουμε να αποσυναρμολογούμε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Κόψαμε τα παξιμάδια από τους σωλήνες. Σφίξτε τα σωληνάρια το ένα για το άλλο (πιο κατάλληλο για το σκοπό αυτό είναι το σελοτέιπ ή μονωτική ταινία).

Απελευθερώνουμε την εσωτερική μονάδα στο κλιματιστικό από τη μεταλλική πλάκα στον τοίχο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το εσωτερικό σώμα σημειώνεται όπου πρέπει να πιεστεί για να το απελευθερώσει.

Απομένει μόνο να τραβήξει το εσωτερικό σώμα του κλιματιστικού μαζί με τους σωλήνες. Αφαιρούμε τη μεταλλική σανίδα από τον τοίχο (το πιο κατάλληλο εργαλείο για το σκοπό αυτό είναι το σταυρωτό κατσαβίδι) και είμαστε έτοιμοι με όλη τη διαδικασία “αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού”.

Και όμως δεν τα καταφέρνατε και χρειάζεστε τεχνικός ψυκτικός καλέστε μας στο τηλ. 6996657175

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.