Επισκευή ή αντικατάσταση του θερμοσίφωνα μου;

 

Οι κλασικοί θερμοσίφωνες, αυτοί δηλαδή που ζεσταίνουν και αποθηκεύουν το νερό μέσα τους διαρκούν κατά μέσο όρο 10-15 χρόνια, ενώ οι ταχυθερμοσίφωνες μπορεί να διαρκέσουν 20 χρόνια ή και περισσότερο προτού μειωθεί η απόδοσή τους λόγω ηλικίας.

Με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και οι καλά συντηρημένοι θερμοσίφωνες θα αρχίσουν να χάνουν την απόδοσή τους και να αναπτύσσουν περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με τη φθορά. 

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον θερμοσίφωνα, αξίζει να εξετάσετε αν η επισκευή ή η αντικατάσταση είναι η καλύτερη λύση. 

Ενώ οι επισκευές του θερμοσίφωνα συχνά επαρκούν για να αποκαταστήσουν την καθημερινή παροχή ζεστού νερού, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες η εγκατάσταση νέου θερμοσίφωνα είναι μια καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή αντί της συχνής επισκευής.

Παρέχει ο θερμοσίφωνας σας αρκετό ζεστό νερό;

Η βασική λειτουργία ενός θερμοσίφωνα είναι η παροχή ζεστού νερού για το σπίτι σας. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στο σπίτι σας και τις καθημερινές ανάγκες σας σε ζεστό νερό, ένας θερμοσίφωνας που κάποτε παρείχε επαρκές ζεστό νερό μπορεί να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις τωρινές απαιτήσεις σας, ειδικά αν αυτές έχουν αλλάξει. 

Μαζί με τον υδραυλικό σας, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε τη χωρητικότητα του θερμοσίφωνα σας και τον αναμενόμενο όγκο ζεστού νερού που χρειάζεστε σήμερα και στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με το αριθμό των ατόμων της οικογένειας σας.

Εάν ο σημερινός θερμοσίφωνας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας, η εγκατάσταση νέου θερμοσίφωνα είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή.

 

Πόσο πληρώνετε για ζεστό νερό;

Το κόστος του ζεστού νερού μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας όταν εξετάζετε την επισκευή του θερμοσίφωνα ή την αντικατάσταση του. 

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το κόστος θέρμανσης του νερού του σπιτιού σας αυξάνεται σταθερά, είναι ένα σημάδι ότι το τρέχον σύστημα θέρμανσης νερού χάνει την αποτελεσματικότητά του με τα χρόνια, κάτι που μπορεί να μην αντιμετωπιστεί με απλές επισκευές. 

Η καλύτερη λύση θέρμανσης νερού για το σπίτι σας είναι αυτή που παρέχει το ζεστό νερό που χρειάζεστε με το χαμηλότερο κόστος

Καθώς ο σημερινός σας θερμοσίφωνας γερνάει, το μόνο που θα συνεχίσει να κάνει είναι να χάνει απόδοση λόγω φθοράς και τα χρήματα που πληρώνετε για ζεστό νερό  θα αυξηθούν.

Αντίθετα, η εγκατάσταση νέου θερμοσίφωνα, σας προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός νέου θερμοσίφωνα με τις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ποιο είναι το κόστος επισκευής;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος επισκευής του θερμοσίφωνα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν είναι πιο έξυπνη οικονομική κίνηση να επιλέξετε την εγκατάσταση νέου θερμοσίφωνα αντί της επισκευής της υπάρχουσας μονάδας. 

Συζητήστε με τον υδραυλικό σας για το κόστος των απαιτούμενων επισκευών σε σχέση με το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός νέου θερμοσίφωνα. 

Εάν το κόστος επισκευής είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό του κόστους εγκατάστασης ενός νέου θερμοσίφωνα, είναι προτιμότερο να αγοράσετε νέα συσκευή αντί να πληρώσετε εκτεταμένες επισκευές σε μια παλαιότερη μονάδα. 

Επιπλέον, ορισμένες βλάβες του θερμοσίφωνα δεν μπορούν να επισκευαστούν και απαιτούν πάντα αντικατάσταση του συστήματος, ανεξάρτητα από την ηλικία του θερμοσίφωνα σας. 

Εάν ο θερμοσίφωνας έχει παρουσιάσει διαρροή, δηλαδή τρύπησε, η μόνη λύση είναι να προγραμματίσετε την εγκατάσταση νέου θερμοσίφωνα, καθώς δεν μπορεί να επιδιορθωθεί ή να επισκευαστεί με άλλο τρόπο.

 

Για θερμοσίφωνες ηλικίας 10 ετών και άνω:

Εάν έχετε αρχίσει να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον θερμοσίφωνα σας και είναι 10 ετών ή μεγαλύτερος, εκτός εάν το πρόβλημά σας είναι τόσο απλό όσο ένας ελαττωματικός θερμοστάτης ή μια καμένη ασφάλεια, μάλλον πρέπει να προχωρήσετε σε αντικατάσταση.

Εάν η συσκευή είναι παλαιότερη των 10 ετών, υπάρχει πιθανότητα να μην είναι τόσο αποδοτική όσο ήταν παλαιότερα και να υπάρχει κάποια φθορά και διάβρωση. Τα παλαιότερα συστήματα είναι επίσης πιο επιρρεπή σε διαρροές. 

Μια μεγάλη διαρροή θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά από νερό στο σπίτι σας, ενώ ακόμη και μια μικρή διαρροή θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη μούχλας και σε άλλα προβλήματα ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Για θερμοσίφωνες ηλικίας κάτω των 10 ετών:

Αν η βλάβη είναι απλή και το κόστος επισκευής χαμηλό, τότε δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθείτε με την αγορά νέου θερμοσίφωνα.

Καλέστε την katicon.gr για να ελέγξει το θερμοσίφωνα σας και να σας δώσει μια εκτίμηση του κόστους επισκευής στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Χιάζεστε επαγγελματία για την αλλαγή θερμοσίφωνα καλέστε μας – 211 21 40 562

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.