Πώς να αλλάζω την αντίσταση θερμοσίφωνα ( ηλιακού ) μονός μου

0
80

Πώς να αλλάζω την αντίσταση θερμοσίφωνα μονός μου

Η αντίστασης βασικά είναι δυο μοντέλα στρογγυλές με διάφορες αριθμού βίδες ( μπουλόνια ) από 5 μέχρι και 16 και η αντίστασης οβάλ με μια βίδα η δυο διάφορα μεγέθη.

Ας ξεκινήσουμε με το τι χρειαζόμαστε να κάνουμε την εργασία τα κατάλληλα εργαλεία και η αντίσταση. Πρώτα από όλα μετράμε την αντίσταση με τον μέτρο το διάμετρο και μετράμε πόσες βίδες έχει για να μην κάνουμε λάθος ( όλες η εταιρίες με τα χρόνια αλλάζουν την  αντίσταση και κανένα μαγαζί δεν ξέρει τι αντίσταση έχετε άμα το πείτε την μάρκα θερμοσίφωνα έχετε ) και για αυτό το λόγο είπαμε να την μετρήσετε.

Εργαλεία

  1. κλειδί 13 ( σπάνια είναι διαφορετικό ) – 1
  2. Καστάνια με κεφαλή 13 η δεύτερο κλειδί 13 – 1
  3. Στραβοκατσάβιδο ( μεσαίο μέγεθος ) – 1
  4. Πένσα – 1
  5. κλειδί 8 για τον θερμοστάτη

ΑντίστασηΑλλαγή αντίσταση θερμοσίφωνα ( ηλιακού ) μονός μου

  1. αντίσταση
  2. λάστιχο ( φλάντζα για την αντίσταση )
  3. ράβδο μαγνήσιο
  4. θερμοστάτη

Σε περίπτωση αλλαγή αντίσταση  προτείνουμε να τα αλλάξετε όλα για να μην έχετε προβλήματα μετά.

Αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα μονός μουΑλλαγή λάστιχο αντίσταση μονός μουΑλλαγή ράβδο μαγνήσιο μονός μου

 

 

 

Εργασίες

Ξεκινώντας τα πω ότι αυτοί η δουλεία που πάμε να κάνουμε είναι από της πιο δύσκολες στα υδραυλικά.

Ανάλογα τον θερμοσίφωνα μας πρέπει πρώτα να τον αδειάσουμε ( μπορείτε να διαβάσετε πως στο προηγούμενο άρθρο πώς να αδειάζω τον θερμοσίφωνα μόνος μου ) κάθετος θερμοσίφωνα του αδειάζουμε όλο το νερό στα μοντέλα οριζόντιο και δαπέδου αδειάσουμε τα 2/3

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε ανοίγουμε το καπάκι τον θερμοσίφωνα ( συνήθως έχει 2 βίδες αριστερά δεξιά ) κάνουμε μια φωτογραφία μετά βγάζουμε τα καλώδια από τον θερμοστάτη με το στραβοκατσάβιδο και το καλώδιο της γείωσης ( το κίτρινο ) ξεβιδώνουμε τα παξιμάδια από τον θερμοστάτη και τον τραβάμε προς τα έξω.

Με την καστάνια ξεβιδώνουμε της βίδες η τα παξιμάδια ανάλογα το τη έχουμε ( όπως γυρίζει  το ρολόι βιδώνουμε ανάποδα  ξεβιδώνουμε ) σε περίπτωση που η βίδες γυρίζουν τρελά τα πρέπει να κρατήσουμε κόντρα παίρνουμε το κλειδί 13 τα πρέπει να το στραβώσουμε να το κάνουμε στο σχήμα Γ για να μπορούμε να το βάλουμε από πίσω για να κρατήσει.

Κάποια μοντέλα έχουν μεγάλο καινό ανάμεσα την δοχείο και παξιμάδια κάποια δεν έχουν.

Σε οριζόντιο θερμοσίφωνα σας προτείνω να βάλετε από κάτω μια λεκάνη πριν αφαιρέσετε την αντίσταση.

Η μισή δουλεία είναι έτοιμη ε πάμε τώρα να βάλουμε την καινούργια αντίσταση βιδώνουμε τον ράβδο μαγνήσιο πάνω της βάζουμε το λάστιχο από πίσω της για να είναι ανάμεσα θερμοσίφωνα και αντίσταση. Τώρα σας προτείνω να φωνάξετε κάποιον η κάποια να σας κρατήσει λίγο μέχρι να πιάσετε μια δυο βίδες  ( παξιμάδια) η πρώτη βίδα όταν την βιδώνουμε δεν την τερματίζομε τα βιδώματα τα κάνουμε σταυρωτά  για να σφίξουν ομοιόμορφα.

Τώρα βάζουμε τον θερμοστάτη πάνω στην καινούργια αντίσταση έχει δυο παξιμάδια και δυο ροδέλες ξεβιδώνουμε από ένα παξιμάδι από κάθε μεριά και παίρνουμε και μια ροδέλα τοποθετήσουμε τον θερμοστάτη βάζουμε πρώτα την ροδέλα και μετά βιδώνουμε το παξιμάδι.

Πριν βάλουμε τα καλώδια τα έλεγα να ανοίξουμε το νερό για να δούμε μήπως έχουμε διαρροή, ανοίγουμε την παροχή νερού και μια μπαταριά στο ζεστού μέχρι να γέμιση τον θερμοσίφωνα δεν τα βγάζει νερό α μόνο αέρα. Τώρα που είδανε ότι δεν έχουμε διαρροή μπορούμε να προχωρήσομε στην ένωση τα καλώδια ( αλλά πρέπει να ξέρουμε πώς ) είναι η ώρα να δούμε την φωτογραφία μας πριν ξεβιδώσουμε το παλιο. Ξεχάσαμε να κάνουμε φωτογραφία δεν πειράζει 😊. Όπως είναι το θερμοστάτη και τα σιδεράκια κοιτάνε προς τα κάτω αριστερά βιδώνουμε το καφέ ( μαύρο ) καλώδιο και δεξιά το μπλε καλώδιο ( γρι) το κίτρινο άμα έχουμε το βιδώνουμε πάνω στην αντίσταση τα βρείτε μια βίδα βιδωμένη επάνω της.

Βιδώνουμε το καπάκι και είμαστε έτοιμοι. Μπράβο μας!!!

Σε περίπτωση δυσκολίας η νομίζετε ότι δεν θα τα καταφέρετε πάντα μπορείτε να μας καλέσετε να κάνουμε εμείς την δουλεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.