Εγκατάσταση ηλεκτρικό θερμοσίφωνα

Σήμερα θα σας πούμε λίγα περισσότερα για την εγκατάσταση θερμοσιφώνων, καθώς συμβαίνει συχνά στην πρακτική μας να καθαρίζουμε μπάνια, μετά την οποία γίνεται μια σημαντική αναθεώρηση. Ο θερμοσίφωνας είναι μέρος οποιουδήποτε μπάνιου που δεν έχει άμεσο ζεστό νερό. Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο.

Πληροφορίες για τους θερμοσίφωνες 

1. Γείωση – μια υποχρεωτική συνθήκη για σωστή και ασφαλή εγκατάσταση κάθε Θερμοσίφωνα , διότι η γείωση διασφαλίζει την ορθή λειτουργία της αντιοξειδωτικής ανόδου. Επιπλέον, εάν ο θερμοσίφωνας έχει γειωθεί σωστά, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, δεν θα υπάρξουν συνέπειες για τη συσκευή.

2. Για θερμοσίφωνας πίεσης με ισχύ μεγαλύτερη από 2 kW, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό ηλεκτρικό καλώδιο για να περάσετε αυτόματα την ισχύ. Δεν συνιστάται η συμπερίληψη πρόσθετων θερμαντήρων στην υποχρεωτική πρίζα.

3. Για την εγκατάσταση των θερμοσιφώνων επιλέγεται ένας τοίχος διαφορετικός από έναν ρουλεμάν και ο ίδιος στερεώνεται σε σταθερές πλάκες. Οι θερμοσιφωνές εγκαθίστανται σε ασφαλή διαμερίσματα, μακριά από συσκευές θέρμανσης.

Τύποι θερμοσιφώνων.

Οι θερμοσίφωνες ανοιχτού τύπου είναι τοποθετημένοι σε έναν τοίχο δίπλα στη βρύση. Αυτός ο τύπος θερμοσίφωνων δεν βρίσκεται υπό πίεση νερού στο σύστημα. Το νερό στον κύλινδρο αποθηκεύεται μέχρι την καθορισμένη θερμοκρασία.

Οι εσωτερικοί θερμοσίφωνες απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση επειδή είναι

Πώς να εγκαταστήσετε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα;

εγκατεστημένοι στο σύστημα παροχής νερού. Ειδικές ασφάλειες τοποθετούνται μέσα σε αυτούς τους θερμοσίφωνες για να αποφευχθεί η υπέρβαση της πίεσης του νερού

λειτουργίας στο σύστημα. Οποιοσδήποτε τύπος βρύσης μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτόν τον τύπο θερμοσίφωνα. Η αποθήκευση νερού σε μια καθορισμένη θερμοκρασία διαρκεί πολύ.

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες θερμαίνουν το νερό στους 35-85 βαθμούς, μετά τον οποίο η θερμοκρασία του διατηρείται σε αυτόματη λειτουργία. Όταν ανοίγει η βρύση, το θερμαινόμενο νερό αποστραγγίζεται από τον κύλινδρο και ένα άλλο μέρος κρύου νερού εισέρχεται στο κενό. Ο χρόνος θέρμανσης του νερού σε αυτούς τους θερμοσίφωνα εξαρτάται από την ισχύ και τον όγκο του κυλίνδρου.

Ο κύλινδρος νερού μετατρέπεται σε θερμομονωτική (μοιάζει με θερμό) για να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια εναπομείναντος νερού και μη θερμαινόμενου αέρα στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένος ο θερμοσίφωνας. Εφόσον η θέρμανση περνά σταδιακά, μια τέτοια συσκευή δεν απαιτεί πολύ ηλεκτρική ισχύ και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να συνδεθεί σε μια τυπική πρίζα. Ακόμη και Θερμοσίφωνες 150 λίτρων καταναλώνουν όχι περισσότερο από 1,5-2 kW.

Συντήρηση

Από την άλλη πλευρά, ο θερμοσίφωνας πρέπει να συντηρείται περιοδικά – αντικατάσταση της ανόδου μαγνησίου, καθαρισμός του θερμαντικού στοιχείου από κλίμακα / ασβεστόλιθο. Οποιαδήποτε συσσώρευση σχηματισμού κλίμακας / ασβεστόλιθου οδηγεί σε μείωση της απαγωγής θερμότητας και σε αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση του νερού.Πώς να εγκαταστήσετε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα;

Η άνοδος αντικαθίσταται μετά την απόσβεση (κατά κανόνα, η διάρκεια ζωής της είναι από 1 έως 2 χρόνια, ανάλογα με την πυκνότητα του νερού και την ένταση της λειτουργίας).

Κατά την επιλογή ενός θερμοσίφωνα, η χωρητικότητά του είναι επίσης σημαντική. Είναι κατανοητό, όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος, τόσο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια θα καταναλώνει η θερμάστρα και τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι διαστάσεις της. Και αυτό είναι ήδη σοβαρό, γιατί θα δώσετε επιπλέον χρήματα και θα καταλάβετε τον μικρό χώρο στο σπίτι σας χωρίς αυτό. Επομένως, θα πρέπει να καθοδηγηθείτε από τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί ο θερμοσίφωνας και να αποφασίσετε πόσο ζεστό νερό θα χρειαστείτε. Επιπλέον, κατά την επιλογή ενός θερμοσίφωνα, προσέξτε την παρουσία χρήσιμων χαρακτηριστικών, ένα από τα οποία είναι “αντιψυκτικό” (επισημαίνεται με ένα εικονίδιο “νιφάδα χιονιού”).

Οι Θερμοσίφωνες είναι κάθετοι και οριζόντιοι. Ο τύπος που θα επιλέξετε εξαρτάται μόνο από τον ελεύθερο χώρο στο δωμάτιό σας. Εάν ο χώρος δεν είναι πρόβλημα για εσάς, επιλέξτε κατακόρυφο – η τιμή του είναι χαμηλότερη. Υπάρχουν μοντέλα που μπορείτε να τοποθετήσετε κάθετα και οριζόντια. Τα μικρά μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο πάνω από το νεροχύτη, αλλά και κάτω από αυτό.

Είναι κατανοητό ότι για να σας εξυπηρετήσει ο Θερμοσίφωνα ς μακρά και αξιόπιστα, πρέπει να είναι κατασκευασμένο από υλικά με καλές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Ο εσωτερικός κύλινδρος των μικρών θερμοσιφώνων είναι κατασκευασμένος από πολυπροπυλένιο ή χαλκό. Ωστόσο, το περίβλημα είναι συχνά κατασκευασμένο από χάλυβα και ένα στρώμα προστατευτικού σμάλτου εφαρμόζεται στην εσωτερική επιφάνεια. Το σμάλτο χάλυβα είναι ένα πολύ ισχυρό υλικό που είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, στις επιδράσεις των χημικών ουσιών και δεν είναι τοξικό. Προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του περιβλήματος, το λεγόμενο αντιδιαβρωτική άνοδο.

Θερμοσίφωνες 

Οι κύριες απαιτήσεις για συστήματα θέρμανσης νερού είναι η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η οικονομία, η ευκολία εγκατάστασης και χρήσης. Για να αποφασίσετε ποιος θερμοσίφωνα θα επιλέξετε, πρέπει να καθορίσετε ακριβώς τι χρειάζεστε – ένα μόνιμο σύστημα θέρμανσης νερού, για να δημιουργήσετε μια σχετικά άνετη ατμόσφαιρα για σύντομη ή μόνιμη κατοικία ή μέγιστη ταχεία θέρμανση νερού για να μπορείτε να το διατηρήσετε. θερμοκρασία χρησιμοποιώντας άλλες πηγές θερμότητας. Όλοι οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες μπορούν να χωριστούν σε διάφορους υποτύπους: στιγμιαίο και χωρητικό, ηλεκτρικό, αέριο και στερεό καύσιμο.

Έτσι, οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους, χάρη στο σχετικά χαμηλό κόστος και την εύκολη εγκατάσταση. Πρόκειται για έναν θερμομονωτικό κύλινδρο με θερμαντικά στοιχεία, έναν πίνακα ελέγχου θερμοκρασίας θέρμανσης και έναν θερμοστάτη, μια βαλβίδα ασφαλείας (για την απελευθέρωση της πίεσης), καθώς και μια άνοδο μαγνησίου, η οποία αποτρέπει τη διάβρωση της εσωτερικής επιφάνειας του κυλίνδρου. Η διάρκεια ζωής του Θερμοσίφωνα παρατείνεται σημαντικά εάν η άνοδος του μαγνησίου αλλάζει τακτικά κάθε 2-3 χρόνια. Χάρη στα σύγχρονα θερμομονωτικά υλικά, οι θερμοσίφωνες έχουν χαμηλό επίπεδο απώλειας θερμότητας και την ικανότητα να διατηρούν τη ρυθμισμένη θερμοκρασία νερού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η διαδικασία λειτουργίας των ηλεκτρικών θερμοσιφώνων απλοποιείται: το νερό θερμαίνεται στη θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί στον θερμοστάτη (κυρίως στην περιοχή από 45 έως 80 μοίρες), όταν το νερό καταναλώνεται ή ψύχεται, ο θερμοστάτης ενεργοποιεί το θερμαντικό στοιχείο. Κατά κανόνα, οι Θερμοσίφωνες είναι εξοπλισμένοι με προστασία από τον παγετό, η οποία δεν επιτρέπει τη θερμοκρασία να πέσει κάτω από 5 – 7 βαθμούς, καθώς και ενσωματωμένη προστασία από την υπερθέρμανση.

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες έχουν όγκο 5 έως 80 λίτρα και χωρητικότητα 1,4 έως 3 kW. Κατά την επιλογή ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τον τόπο εγκατάστασής του, καθώς και τις ανάγκες για ζεστό νερό. Για να το προβλέψουμε όλα αυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ακόλουθες εκτιμήσεις: οι θερμοσίφωνες με όγκο 5-15 λίτρα προορίζονται για οικιακή χρήση, από 30-50 λίτρα – τη δυνατότητα ντους, από 80-150 λίτρα – με δυνατότητα χρήσης μπανιέρας, και εάν η ανάγκη για ζεστό νερό είναι ακόμη μεγαλύτερη, συνιστάται η εγκατάσταση Θερμοσίφωνα με όγκο 150 έως 300 λίτρα. Ένας άλλος τρόπος επιλογής είναι από τα μέλη της οικογένειας – για παράδειγμα, ένας θερμοσίφωνας 50 λίτρων είναι κατάλληλος για μια οικογένεια δύο, στα 80 λίτρα μπορεί εύκολα να κολυμπήσει δύο ενήλικες με ένα και δύο παιδιά. Συνιστώνται Θερμοσίφωνες άνω των 80 λίτρων, όπου η καθημερινή ανάγκη για ζεστό νερό είναι για μεγάλες οικογένειες τεσσάρων και για άτομα που τους αρέσει το μεγάλο μπάνιο.Πώς να εγκαταστήσετε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα;

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να καθοριστεί είναι η κατανάλωση ζεστού νερού, η θερμοκρασία του κρύου νερού που εισέρχεται στο Θερμοσίφωνα , δηλαδή. η ισχύς και η θερμοκρασία θα επιτρέψουν τον υπολογισμό του χρόνου θέρμανσης του νερού. Για Θερμοσίφωνες 10-15 λίτρων θα χρειαστούν περίπου 10-20 λεπτά, για 200 λίτρα – 1-2 ώρες.

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρίζονται επίσης σε αυτούς με / χωρίς πίεση. Οι Θερμοσίφωνες πίεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σύστημα παροχής ζεστού νερού υπό πίεση του συστήματος παροχής νερού από 2 έως 6 bar σε διάφορα σημεία συλλογής νερού (κουζίνα, μπάνιο κ.λπ.). Οι Θερμοσίφωνες πίεσης πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με στοιχεία ασφαλείας – βαλβίδα ασφαλείας, βαλβίδα ελέγχου και βαλβίδα μείωσης πίεσης (σε πίεση συστήματος μεγαλύτερη από 6 bar).

Οι Θερμοσίφωνες χωρίς πίεση μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μέρη με ειδικούς αναμικτήρες και λειτουργούν μόνο σε ένα σημείο.

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται σε βίλες, σπίτια, γραφεία, καμπίνες και άλλες εγκαταστάσεις. Ανάλογα με το τι θα χρησιμοποιηθεί, καθορίζεται ο όγκος και η ισχύς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.