Εγκατάσταση κλιματιστικού

Η καλοκαιρινή ζέστη είναι ανυπόμονη και έχετε ήδη αγοράσει ένα νέο κλιματιστικό, αλλά θα το εγκαταστήσουν μετά από 4 ημέρες. Δυσάρεστο, αλλά ακόμα στη σεζόν στην οποία

είναι εγκατεστημένα τα κλιματιστικά, οι εταιρείες είναι αρκετά απασχολημένες και πρέπει να συμμορφωθείτε με το πρόγραμμά τους.

Έχετε την ιδέα να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό μόνοι σας και να μην περιμένετε; Δεν είναι αδύνατο! Εφ’όσον έχετε ακόμα κάποια τεχνική γνώση! Το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει γρηγορότερα τη θερμότητα και θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 100-150€.

Αποσυσκευάστε λοιπόν τα πάντα και δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να λάβετε εκ των προτέρων για την εγκατάσταση.

Τι θα χρειαστείτε πραγματικά εκτός από τις δύο μονάδες του κλιματιστικού – εξωτερική και εσωτερική;

1. Υποστηρίξτε την εξωτερική μονάδα, για την οποία πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε προσεκτικά πού να τοποθετήσετε εκ των προτέρων

2. Γκριλ για την εσωτερική μονάδα

3. Πείροι και βίδες

4. Σετ σωλήνων χαλκού με παξιμάδια και κώνους – έως 12.000 BTU κλιματισμού το κολάζ τους είναι 1/4 και 3/8

5. Ένα τρίτο καλώδιο – καλώδιο φάσης / γείωσης / γείωσης για την εξωτερική μονάδα – το μήκος πρέπει να εκτιμηθεί για να φτάσει στην πρίζα που θα χρησιμοποιήσετε.

 

6. Ένα καλώδιο 4 πυρήνων για εξωτερική και εσωτερική μονάδα

7. Σωλήνας συμπύκνωσης αποχέτευσης – 5/8 ίντσες

8. Κολλητική ταινία και κανάλια PVC για κάλυψη των καλωδίων στον τοίχο

9. Καλό τρυπάνι και σετ κατσαβιδιών και εργαλείων

Εκτιμήστε όλα τα μήκη καλωδίων και σωλήνων εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι είναι συνεπείς με τις αποστάσεις μεταξύ των δύο αμαξωμάτων και του τροφοδοτικού.

Μόλις είστε βέβαιοι ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση

1. Εφαρμόστε το γκριλ στην εσωτερική μονάδα, σημειώστε τη θέση διάτρησης και μετά τρυπήστε και τοποθετήστε τους πείρους. Τοποθετήστε τη σχάρα και στερεώστε την με τις βίδες.

2. Τοποθετήστε τη βάση της εξωτερικής μονάδας με τον ίδιο τρόπο.

3. Τρυπήστε τον τοίχο για σύνδεση μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας, εάν είναι απαραίτητο, στις περισσότερες περιπτώσεις.

4. Τοποθετήστε και βιδώστε την εξωτερική μονάδα στη βάση της

5. Τοποθετήστε την εσωτερική μονάδα στην προεγκατεστημένη σχάρα.

6. Πάρτε το καλώδιο 4 πυρήνων, τον αγωγό αποστράγγισης και τους 2 χαλκοσωλήνες και τυλίξτε τους καλά με την κολλητική ταινία, τυλίγοντας τους πολύ καλά, επειδή η ταινία τους προστατεύει και μονώνει από τον ήλιο και διευκολύνει να περάσουν από την τρύπα στον τοίχο.

7. Συνδέστε τους σωλήνες στην εξωτερική / εσωτερική μονάδα

8. Πάρτε το άλλο καλώδιο – το 3ο και είτε εγκαταστήστε ένα βύσμα schuko σε αυτό, ή εάν υπάρχει ένα κουτί διανομής κοντά, συνδέστε το απευθείας και τροφοδοτήστε το κλιματιστικό με ηλεκτρικό ρεύμα.

9. Δώστε προσοχή στον αγωγό αποστράγγισης, ο οποίος πρέπει να αποστραγγιστεί έτσι ώστε να στάζει σε κατάλληλο μέρος. Μπορείτε να το προσαρμόσετε περαιτέρω με κολλητική ταινία.

10. Εξαερισμός των σωλήνων. Εάν είναι κοντά / 2-3 μέτρα /, μπορείτε απλώς να αφήσετε το ψυκτικό από την εξωτερική μονάδα να γεμίσει τους σωλήνες μέσω του εσωτερικού. Ωστόσο, εάν είναι πάνω από 3-4 μέτρα, ανοίξτε τη μονή βαλβίδα προς τα έξω και τη δεύτερη για να περάσετε από τους σωλήνες. Εξαερώστε τους σωλήνες στο αυτί, γιατί ο σφυρίχτρα του φρέον και ο σφυρίχτρας του αέρα είναι σαφώς διαφορετικοί. Εάν έχετε αντλία κενού και μανόμετρο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για απαέρωση, αλλά μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά. Ενώ το ρολόι εξαερισμού για πιθανή διαρροή στους σωλήνες.

Και έτσι το κλιματιστικό είναι ήδη εγκατεστημένο και έτοιμο για λειτουργία. Εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες και το τηλεχειριστήριο, ρυθμίστε το σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και αφήστε το να λειτουργήσει. Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε μόνοι μας ένα κλιματιστικό

Εάν εξακολουθείτε να είναι αρκετά δύσκολο και επικίνδυνο να εγκαταστήσετε το δικό σας κλιματιστικό, θα πρέπει να περιμένετε ειδικούς και να προετοιμάσετε ένα συγκεκριμένο ποσό για την εγκατάστασή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.