Αναλαμβάνουμε κάθε επισκευή βρύσης που έχει διαρροή και στάζει.Γρήγορα και οικονομικά, καθώς και επισκευή κάθε μπαταρίας.
– Η βρύση συνεχίζει και στάζει όταν την κλείνω.
– Χρειάζομαι υδραυλικό; Όχι.
Επισκευαζω μπαταρια μονος μου
Το πιθανότερο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις συναντάτε στην παλαιότητα του ελαστικού δακτυλίου στην βαλβίδα.
Αν η βρύση είναι 2 λαβών, (έχει ξεχωριστές λαβές για ζεστό και κρύο νερό) τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και επισκευάστε τη μόνοι σας.
- Καταρχήν πρέπει να διακόψετε την παροχή νερού.
- Αν η βρύση είναι όρθιου τύπου (πάνω στον νιπτήρα/νεροχύτη) τότε κλείνετε τα γωνιακά διακοπτάκια που βρίσκονται κάτω από τον νιπτήρα/νεροχύτη.
- Αν είναι μπαταρία τοίχου τότε θα χρειαστεί να κλείσετε τη γενική παροχή του σπιτιού.
- Αφού έχετε διακόψει την παροχή του νερού και έχετε σιγουρευτεί γι’ αυτό, πρέπει να βγάλετε την λαβή στην οποία έχετε διαπιστώσει το πρόβλημα (όταν την κλείνετε συνεχίζει και στάζει).Πιάνετε και τραβάτε προσεκτικά με τα χέρια σας τη λαβή .Αν δυσκολεύεται να βγει τότε βγάζετε προσεκτικά με ένα αιχμηρό αντικείμενο το κάλυμμα της λαβής(είναι μικρό κόκκινου ή μπλε χρώματος στο κέντρο της λαβής).Κατόπιν με ένα κατσαβίδι βοηθάτε να βγει η λαβή.
- Έχετε βγάλει λοιπόν τη λαβή και τώρα με την βοήθεια ενός κλειδιού αποκοχλιώνετε την κεφαλή (περιστρέφετε αριστερόστροφα εκείνο το σημείο που μοιάζει με παξιμάδι). Ξεβιδώνετε εντελώς την κεφαλή.
- Κοιτώντας την κεφαλή παρατηρείτε ένα λαστιχάκι σε μέγεθος πεντάρας με μια μικρή τρύπα στο κέντρο.
Ξεβιδώνεται την βίδα που το συγκρατεί προσεκτικά και μακριά από τον νιπτήρα ώστε αν μας πέσει να μην χαθεί. Αποκολλείται το λαστιχάκι, και το αντικαθιστάτε με νέο. Τοποθετείτε πάλι την κεφαλή στη βρύση και τη βιδώνετε προσεκτικά ώστε να μην χαλάσετε τις βόλτες. Κατόπιν κουμπώνετε και πάλι τη λαβή.
Αυτό ήταν. Επισκευάσατε λοιπόν τη βρύση σας, με μηδενικό κόστος, ενώ σας έμεινε η γλυκιά γεύση της δημιουργίας.
*Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα εργαλεία θα ήταν συνετό την παραπάνω εργασία να την αναθέσετε σε κάποιον ειδικό