Υπάρχουν διάφορα σημεία σε ένα σπίτι όπου μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία. Συχνά η υγρασία δεν γίνεται αντιληπτή μέχρι να δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές που κοστίζουν αρκετά ή πάρα πολύ για να φτιαχτούν.

Μεγάλο πρόβλημα σε πολλά σπίτια είναι επίσης η μούχλα. Οπως έχει αποδειχτεί, δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος για την εξάλειψη των σπόρων μούχλας σε ενα δωμάτιο. Ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο της ανάπτυξης μούχλας είναι ο έλεγχος της υγρασίας.

Τα καλά νέα για τη μάχη κατά της υγρασίας, της μούχλας και των διαρροών, είναι ότι διαθέτουμε σήμερα ένα πολύτιμο εργαλείο: τη θερμική κάμερα.

Μια φορητή θερμική κάμερα, μπορεί να είναι ο ταχύτερος τρόπος για την ανίχνευση διαρροών, υγρασίας και μούχλας.

Τι είναι η θερμική κάμερα

Μια κάμερα υπερύθρων που έχει την ικανότητα να απεικονίζει με διαφορετικά χρώματα τις επιφάνειες ανάλογα με τη θερμοκρασία τους. Δηλαδή αλλιώς (με άλλο χρώμα) θα φανεί μια ζεστή επιφάνεια και αλλιώς μια κρύα επιφάνεια, πχ. ένας τοίχος με υγρασία.

θερμικη καμερα

Οι διαφορές θερμοκρασίας δεν είναι τέτοιες που να μπορούμε να τις νιώσουμε με το χέρι μας, αλλά οι θερμικές κάμερες είναι αρκετά ευαίσθητες για να εντοπίζουν πολύ μικρές διαφορές θερμοκρασίας στην επιφάνεια διαφορετικών υλικών. Οι διαφορές θερμοκρασίας που μπορεί να γίνουν αντιληπτές και να απεικονιστούν με μια θερμική κάμερα είναι κάτω από το ένα δέκατο (1/10) του βαθμού Κελσίου (< 0.1 °C).

Ενας έμπειρος και καλά εκπαιδευμένος χειριστής θερμικής κάμερας μπορεί γρήγορα να εντοπίσει μια διαρροή νερού από σωλήνα μέσα σε κάποιο τοίχο του μπάνιου. Μπορεί επίσης να εντοπίσει σημεία στο ταβάνι και τους εξωτερικούς τοίχους που είναι πολύ ψυχρά λόγω κακής μόνωσης και αργά ή γρήγορα θα προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας λόγω συμπύκνωσης υδρατμών.

Ποια οφέλη προσφέρει η θερμική απεικόνιση

  • Ανιχνεύει την υγρασία σε στέγες, επίπεδες οροφές, πίσω από τοίχους και κάτω από δάπεδα
  • Καταγράφει την απώλεια θερμότητας από διαφορετικά σημεία ενός σπιτιού
  • Μας επιτρέπει να ελέγξουμε γρήγορα μεγάλες επιφάνειες
  • Μη καταστροφική μέθοδος ανίχνευσης διαρροών, ελάχιστη αναστάτωση και καμιά ζημιά στο σπίτι σας
  • Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και εξοικονομεί τους λογαριασμούς θέρμανσης

Πόσο στοιχίζει ένας έλεγχος με θερμική κάμερα

Δείτε το κόστος της ανίχνευσης διαρροών με θερμοκάμερα

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγρασίας στην κατοικία ή στον επαγγελματικό σας χώρο;

Καλέστε την katicon.gr σήμερα στο +30 699 6657175
Ενας άριστα εκπαιδευμένος τεχνικός θα εντοπίσει την πηγή της υγρασίας χρησιμοποιώντας μια τελευταίας τεχνολογίας θερμική κάμερα, γλιτώνοντας σας από περιττά έξοδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.