Πώς να αλλάξετε την βρύση νιπτήρα μόνος σας

0
25

Αν θέλετε να αλλάξετε μόνος σας την μπαταρία του νιπτήρα, μπορείτε να το κάνετε διαβάζοντας τις παρακάτω οδηγίες.

Ανάλογα με την εμπειρία σας, θα χρειαστείτε μια ώρα περίπου. Τα εργαλεία που θα χρειαστούν υπάρχουν σε κάθε σπίτι συνήθως και δεν χρειάζονται εξειδικευμένα υλικά.

Αν διαβάζοντας τον οδηγό, σας φανεί πολύπλοκη η διαδικασία, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από τους τεχνικούς του katicon.gr. Το κόστος της εργασίας μπορείτε να το δείτε στον τιμοκατάλογο μας.

Απαιτούμενα εργαλεία

 •         Ρυθμιζόμενο γαλλικό κλειδί
 •         Γερμανικά κλειδιά σε διάφορα νούμερα
 •         Σωληνωτό κλειδί
 •         Κουβάς και πετσέτες
 •         Κατσαβίδι

Απαιτούμενα υλικά

 •         νέα βρύση (μπαταρία)
 •         τεφλόν

Συμβουλές από ειδικούς για εύκολη εγκατάσταση βρύσης

 • Βήμα 1 - Κλείστε το νερό

  Πρώτα, κλείστε είτε τους διακόπτες παροχής ζεστού και κρύου νερού στο νιπτήρα είτε τον κεντρικό διακόπτη νερού για όλο το σπίτι. Αδειάστε όλα τα πράγματα κάτω από τον νιπτήρα για να έχετε χώρο να δουλέψετε άνετα και να εξασφαλίσετε καλή ορατότητα.
 • Βήμα 2 - Αφαιρέστε τις σωλήνες παροχής νερού

  Ανοίξτε τη βρύση στην παλιά μπαταρία και αφήστε να στραγγίξει τυχόν νερό. Αφαιρέστε τόσο την ελαστική σωλήνα παροχής ζεστού όσο και του κρύου νερού χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιζόμενο κλειδί ή ένα γερμανικό κλειδί κατάλληλου μεγέθους. Έχετε κοντά σας έναν κουβά ή ένα δοχείο για να μαζέψετε τυχόν νερό από τις γραμμές. Μια πετσέτα μπορεί επίσης να χρειαστεί για το σκοπό αυτό.
 • Βήμα 3 - Αφαιρέστε την παλιά βρύση

  Δεν στερεώνονται όλες οι βρύσες στον νιπτήρα με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένες έχουν ένα μεγάλο παξιμάδι από την κάτω πλευρά του νιπτήρα, ενώ άλλες έχουν μια ράβδο με σπείρωμα (φανταστείτε μια πολύ μακριά βίδα) και παξιμάδι που την ασφαλίζει σε μια πλάκα στήριξης στην κάτω πλευρά του νιπτήρα. Από την κάτω πλευρά του νιπτήρα, χαλαρώστε το παξιμάδι ή τα παξιμάδια που συγκρατούν τη βρύση στη θέση της. Τώρα αφαιρέστε την παλιά βρύση τραβώντας την προς τα πάνω και μακριά από το νιπτήρα.
 • Βήμα 4 - Προετοιμασία πριν από την εγκατάσταση

  Πριν εγκαταστήσετε τη νέα βρύση, καθαρίστε τη βρωμιά και τα άλατα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών εκεί που ακουμπούσε η παλιά βρύση στο νιπτήρα. Συνδέστε τις γραμμές παροχής νερού στη βρύση, αν δεν είναι συνδεδεμένες από το εργοστάσιο.
 • Βήμα 5 - Εγκατάσταση πλάκας κάλυψης

  Αν ο νιπτήρας σας είναι 3 οπών και θέλετε να τοποθετήσετε μπαταρία μιας οπής, τότε θα χρειαστείτε την κατάλληλη μεταλλική πλάκα κάλυψης, που θα κλείσει τις παλιές οπές και θα αφήσει μόνο μια κεντρική. Προαιρετικά, πριν από την τοποθέτηση της πλάκας, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στόκου υδραυλικού στο κάτω μέρος της πλάκας.
 • Βήμα 6 - Στερεώστε την μπαταρία

  Περάστε τις σωλήνες νερού και το στέλεχος της μπαταρίας μέσα από την οπή στην πλάκα κάλυψης (αν χρησιμοποιήσετε) ή στο νιπτήρα. Από την κάτω πλευρά του νιπτήρα συναρμολογήστε με τη σειρά: Ελαστική ροδέλα Ορειχάλκινη ροδέλα Παξιμάδι με σπείρωμα και βίδες. Σφίξτε με το χέρι το παξιμάδι με το σπείρωμα. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να σφίξετε τις βίδες στο παξιμάδι. Σφίξτε λίγο κάθε βίδα εναλλάξ, μέχρι να έρθει η μπρούτζινη ροδέλα στη θέση της.
 • Βήμα 7 - Συνδέστε την παροχή νερού

  Συνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες για το ζεστό και το κρύο νερό στους αντίστοιχους διακόπτες των σωληνώσεων. Ισως χρειαστεί λίγο τεφλόν για μεγαλύτερη στεγανότητα. Σφίξτε με ένα ρυθμιζόμενο κλειδί, αλλά μην βάλετε μεγάλη δύναμη για να μην κάνετε ζημιά.
 • Βήμα 8 - Ανοίξτε το νερό

  Ανοίξτε τους διακόπτες του ζεστού και του κρύου νερού. Ελέγξτε για διαρροές κοντά στις βαλβίδες. Αν όλα είναι εντάξει, τότε σας αξίζουν συγχαρητήρια που καταφέρατε να αλλάξετε τη βρύση του νιπτήρα μόνος σας. Αν πάλι, συναντήσετε κάποιο πρόβλημα που δεν μπορείτε να λύσετε μόνος σας, καλέστε τους τεχνικούς της katicon.gr για άμεση εξυπηρέτηση από επαγγελματίες με οικονομικές τιμές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.